Banner Psifiakos Metasx 1
logo text

Δευτέρα 13/03/2023

Η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να είναι πλούσια σε τροφές που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Οι συγγραφείς της παρακάτω ενδιαφέρουσας μελέτης πήγαν να δουν εάν η δίαιτα της εγκυμοσύνης προστατεύει επίσης τα παιδιά που έχουν το γενετικό ελάττωμα στη φιλαγγρίνη και είναι αυτά τα παιδιά που αναπτύσσουν ατοπική δερματίτιδα.

Αυτά τα παιδιά δεν χρειάζεται να κάνουν γενετικό screening, αλλά αρκεί να κοιτάξετε μόνο τις παλάμες των χεριών τους. Έχουν μια παλαμιαία υπεργραμμικότητα.

Στη συνέχεια πήγαν να δουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν ατοπική δερματίτιδα, άσθμα ή συριγμό. Σε παιδιά που έχουν ελάττωμα στη φιλαγγρίνη, σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν έχουν αυτό το ελάττωμα και των οποίων η μητέρα τρώει πολλά φρούτα και λαχανικά και γιαούρτι, ουσιαστικά ο κίνδυνος είναι υψηλότερος. Αλλά εάν η μητέρα δεν ακολουθεί κατάλληλη δίαιτα, δηλαδή έτρωγε πολλές τηγανιτές πατάτες και συχνά πρόχειρο φαγητό (junk food) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα υγιή παιδιά, έχουν τον ίδιο κίνδυνο να αναπτύξουν αλλεργική νόσο και επομένως η επιγενετική έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την γενετική.

Associations between child filaggrin mutations and maternal diet with the development of allergic diseases in children

Screenshot 3

Μετάβαση στο περιεχόμενο